Tuesday, October 22, 2013
ငံၿပာရည္ခ်က္
ငံၿပာရည္ခ်က္နဲ.ငံၿပာရည္ေၾကာ္မကြဲေသးတဲ့သူေတြလည္းရိွမွာပါ....
ငံၿပာရည္ေၾကာ္ဆိုတာကေတာ့..ဘာလေခ်ာင္အစိုေၾကာ္ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
ငံၿပာရည္ခ်က္ဆိုတာကေတာ့...ငံၿပာရည္ကို..ငပိရည္ကဲ့သို.ခ်က္ၿခင္းတစ္မ်ိဳး
ၿဖစ္ပါမယ္...။
ငံၿပာရည္ခ်က္
*********
ပုစြန္ငံၿပာရည္ေကာင္းေကာင္း...............၃၀မီလီ.လီတာ
ပုစြန္ေၿခာက္.....................................၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ၾကက္သြန္နီ.....................................၂ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ....................................၇ တက္( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ငရုတ္သီးၾကမ္းမွဳန္. ...........................(၁) ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. ............................၁ဇြန္း (..............။.......)
ဆီ..................................................၁ ဇြန္း (............။........)
မီးေငြ.ေငြ.ေလးရိွတဲ့အပူခ်ိန္ကိုအသုံးၿပဳဖို.သတိထားပါ...။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီႏွင့္အတူၾကက္သြန္နီကိုပထမဆုံးဆီသတ္ပါ..ၾကက္
သြန္နီတစ္၀က္ေလာက္က်က္ၿပီဆိုရင္..နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္( ပါသည္ဆိုရုံေလး)ႏွင့္အၿဖဴကိုပါထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ...။
ၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴေရႊေရာင္ရလာၿပီဆိုရင္..ေထာင္းထားတဲ့ပုစြန္ေၿခာက္ေတြကို
ထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ....ပုစြန္ေၿခာက္ေတြအနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့..ငရုတ္ၾကမ္းစိမ္းမွဳန္.ကိုထည့္ေပါင္းပါ...ထို.ေနာက္ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္.ကိုလည္းထည့္ေပါင္းၿပီး..ငံၿပာရည္ေလာင္းထည့္ပါ...ေရ ၁၅ မီလီေလာက္ကိုလည္းထည့္ေပါင္းပါ..။
ပာင္းခတ္မွဳန္.ႏွင့္အရသာသြင္းၿပီးတစ္ပြက္ဆူလွ်င္..သုံးေဆာင္ပါ..။
အလိုက္ဖက္ဆုံးတို.စရာကေတာ့..ေဂၚဖီထုပ္ထုပ္အစိမ္းနဲ.တၿခားၿပဳတ္ထားတဲ့ပာင္းသီးပာင္းရြက္မ်ားပါပဲ....။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment