၁။ ပထမဆံုးေရခဲေသတၱာအပူခ်ိန္ကို စစ္ေပးပါ။ 40F (5C) ထက္နည္းရပါမယ္႔ မဟုတ္ရင္ေတာ႔ အႏၱရယ္ရွိေသာ အစားအေသာက္ပိုးမႊားမ်ား ေပါက္ဖြားမွဳကို ဖိတ္ေခၚသလုိၿဖစ္ေနပါလိမ္႔မယ္။
၂။အရြက္မ်ားသိိမ္းတဲ႔ ပံုးမွာ အပူခ်ိန္ပါရင္လည္း အဲဒီအပူခ်ိန္ကိုစစ္ေပးဖုိ႔လုိပါတယ္။ ေတြ႔ဖူးတဲ႔ ေရခဲေသတၱာအမ်ားစုမွာေတာ႔ မပါၾကပါဘူး။
၃။က်န္ေသးတဲ႔ဟင္းမ်ားကို ပံုပါအတိုင္း ဗူးအၾကည္နဲ႔ထည္႔ေပးပါ။ ဒါမွဘာက်န္ေနသလဲဆိုတာကို ၿမင္ၿပီး ၿမန္ၿမန္စားၿဖစ္မွာၿဖစ္ပါတယ္။
၄။ အသီးအရြက္မ်ားနဲ႔ သစ္သီးမ်ားကို ေရာၿပီး တစ္ေနရာထဲမွာ ေရာၿပီးမသိမ္းသင္႔ပါဘူး။
၅။ ႏြားႏို႔အစရွိတဲ႔ ၿမန္ၿမန္ပ်က္လြယ္ေသာ အစားအေသာက္မ်ားကို ေရခဲေသတၱာေဘာင္မွာ မထားသင္႔ပါဘူး။ ထိုေနရာမ်ားဟာ အပူခ်ိန္အတက္၊အက် ၿမန္တာေၾကာင္႔ ၿမန္ၿမန္ပ်က္လြယ္ေစပါတယ္
၆။ သားစိမ္းငါးစိမ္းမ်ားကို ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ထဲမွာ သိမ္းဆည္းဖုိ႔လိုလာလွ်င္ ေအာက္ဆံုးအဆင္႔မွာသာထားရပါမယ္။ မဟုတ္ရင္ သားစိမ္းငါးစိမ္းမ်ားက အရည္က တၿခားအစားအေသာက္ေတြေပၚကို ဖိတ္က်ႏိုင္ေစတာေၾကာင္႔ပါ။
၇။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ပစၥည္းမ်ားကို ၿပည္႔က်ပ္ေနေအာင္မထည္႔သင္႔ပါဘူး။ ေလ လည္ပတ္မွဳေကာင္းေစရန္အတြက္ တစ္ခုနဲ႔တစ္ခုၾကားေနရာနည္းနည္းခ်န္ထားႏိုင္ရင္ပုိေကာင္းပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ အစားအေသာက္မ်ားလည္း ၾကာၾကာပိုခံပါတယ္
၈။ ဘယ္အစားအစာ၊ အသီးအရြက္ကိုမွ လွီးၿပီး၊အတံုးတံုးၿပီးမွ မသိမ္းသင္႔ပါဘူး။ ပန္းသီးကို အလံုးလုိက္သိမ္းတာက အစိပ္စိပ္ၿပီး သိမ္းတာထက္ ပိုၿပီးတာရွည္ခံတာက ဥပမာတစ္ခုပါပဲ။
၉။ ေစ်းမသြားခင္မွာ ေရခဲေသတၱာအေနာက္နားမွာ ထည္႔ထားတဲ႔ အစားအေသာက္မ်ားကို အရင္ရွင္းပါ။ ဒါမွမိမိဆီမွာ ဘာက်န္ေသးလဲ၊ဘာထပ္၀ယ္ရမလဲဆိုတာကို သိမွာပါ
၁၀။ ေနာက္ဆံုး အခ်က္အေနနဲ႔ ဘာပဲဖိတ္ဖိတ္ ခ်က္ၿခင္းသုတ္ပစ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာကိုပံုမွန္သန္႔ရွင္းေရး လုပ္ေပးပါ။
Ref : Internet, photo courtesy of Google image
No comments:
Post a Comment