တစ္ပတ္လွ်င္ ရွန္ပိန္သံုး ခြက္ေသာက္ျခင္းက မွတ္ဉာဏ္ျမင့္တက္ေစႏုိင္
ဦးေႏွာက္မွတ္ဉာဏ္မ်ားေလ်ာ့က် ပ်က္စီးလာမႈ(Dementia)ေရာဂါမွာ အသက္ ၄၀အရြယ္တြင္ စတင္ျဖစ္ပြားႏုိင္ၿပီး အဂၤလန္၌ အသက္ ၆၅ႏွစ္ေက်ာ္သက္ႀကီးရြယ္ အုိမ်ားတြင္ သံုးဦးလွ်င္ တစ္ဦးႏႈန္း ျဖစ္ပြားလ်က္ရွိသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္စြာထိန္း သိမ္းႏုိင္မည့္နည္းမ်ားကို ေလ့လာ ခဲ့ရာ ရွန္ပိန္မ်ားက မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္စြာထိန္းသိမ္းႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ခဲ့ရသည္။ ရွန္ပိန္တြင္ပါ၀င္ ေသာ Phenolic Acid က လုပ္ေဆာင္ေပးျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရ သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေလ့လာသူမ်ားက တစ္ပတ္လွ်င္ ရွန္ပိန္သံုးခြက္မွ် ေသာက္ျခင္းက မွတ္ဉာဏ္တုိးတက္ ေစသည္ဟု အႀကံျပဳခဲ့သည္။
Health Updates Journal
No comments:
Post a Comment