Wednesday, October 2, 2013

တစ္ပတ္လွ်င္ ရွန္ပိန္သံုး ခြက္ေသာက္ျခင္းက မွတ္ဉာဏ္ျမင့္တက္ေစႏုိင္

တစ္ပတ္လွ်င္ ရွန္ပိန္သံုး ခြက္ေသာက္ျခင္းက မွတ္ဉာဏ္ျမင့္တက္ေစႏုိင္

ဦးေႏွာက္မွတ္ဉာဏ္မ်ားေလ်ာ့က် ပ်က္စီးလာမႈ(Dementia)ေရာဂါမွာ အသက္ ၄၀အရြယ္တြင္ စတင္ျဖစ္ပြားႏုိင္ၿပီး အဂၤလန္၌ အသက္ ၆၅ႏွစ္ေက်ာ္သက္ႀကီးရြယ္ အုိမ်ားတြင္ သံုးဦးလွ်င္ တစ္ဦးႏႈန္း ျဖစ္ပြားလ်က္ရွိသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္စြာထိန္း သိမ္းႏုိင္မည့္နည္းမ်ားကို ေလ့လာ ခဲ့ရာ ရွန္ပိန္မ်ားက မွတ္ဉာဏ္ကို ေကာင္းမြန္စြာထိန္းသိမ္းႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ခဲ့ရသည္။ ရွန္ပိန္တြင္ပါ၀င္ ေသာ Phenolic Acid က လုပ္ေဆာင္ေပးျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရ သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေလ့လာသူမ်ားက တစ္ပတ္လွ်င္ ရွန္ပိန္သံုးခြက္မွ် ေသာက္ျခင္းက မွတ္ဉာဏ္တုိးတက္ ေစသည္ဟု အႀကံျပဳခဲ့သည္။

Health Updates Journal

No comments:

Post a Comment